В облцентрі активно хворіє 2831 особа, з них у стаціонарі 6,3%, решта лікується амбулаторно. Кількість хворих у стаціонарних відділеннях лікарень поки що не перевищувала 300 пацієнтів. Завантаженість ліжко-місць на сьогодні — 58,4%. На кисневій підтримці перебувають 97 осіб.

За словами Ольги Малець, нині ліжкового фонду у Чернігові достатньо. Але вже розроблено графік розгортання додаткових місць. Тобто за потреби у 1-й лікарні буде 160 (нині 90), 2-й — 160 (як і нині), 3-й — 220 (нині 180), 4-й — 35 ліжок.
Міський голова Владислав Атрошенко наголосив: «Є інформаційні повідомлення, що у багатьох країнах, наприклад в Австрії, Великобританії, США, Росії, уже почали вакцинацію. Виникає запитання — що у нас? Як наш МОЗ орієнтує нас по часу, коли це відбуватиметься? Адже зволікання з вакцинацією завдає колосальної шкоди здоров’ю людей у першу чергу, а в другу — економіці. Місту немає звідки компенсувати вимушену зупинку малого та середнього бізнесу, та й великого теж, як робиться у багатьох європейських країнах».