Відтепер майже 300 учнів закладу здобуватимуть професію кухаря на ультрасучасному обладнанні та за допомогою мультимедійних технологій.

«Центр став уже двадцятим в області, в планах — до кінця року відкрити ще 5. Тому Рівненщина має усі шанси стати справжньою кузнею робітничих кадрів. Високопрофесійних та затребуваних на ринку праці», — сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відкриття центру.

Виробнича майстерня забезпечена сучасним обладнанням для відпрацювання практичних навичок. Серед устаткування — холодильні шафи, м’ясорубки, слайсер, мікрохвильовка, печі, плити, міксери та інший кухонний інвентар.

Загалом у закладі навчаються майже 600 студентів, половина з яких — за спеціальністю «громадське харчування».

«Заклад має популярність, тому вступ відбувається на конкурсній основі. Діти залюбки йдуть до нас вчитися. Останнім часом більше вступає хлопців», — розповів керівник ВПУ-24 міста Корець Микола Дмитрієв.

Професія кулінара затребувана на ринку. Має попит серед роботодавців. Про це свідчить налагоджена співпраця закладу з відомими рестораціями Корецького району. Вони ще на етапі навчання із задоволенням запрошують студентів на практику.

Загалом на створення навчально-практичного центру спрямовано 1,6 мільйона гривень. Найбільше надійшло з обласного бюджету — 1,1 мільйона. До співфінансування долучилися місто, район та меценати.

Голова ОДА Віталій Коваль взяв участь у кулінарному майстер-класі з приготування піци.

Рівне.

Фото автора.