Так, на Софійській площі продовжують прикрашати 31-метрову новорічну ялинку. Її урочисто запалять увечері 19 грудня.

Але через епідемію коронавірусу цього разу гуляння будуть не настільки масовими. І хоч свято, звичайно ж, ніхто не скасовував, але зустрічатимуть 2021 рік кияни переважно вдома. При цьому можна онлайн подивитися трансляцію із Софійської площі. Тим більше що звідси транслюватимуть новорічні привітання, автором яких може стати кожен охочий.

Для цього на Софійській площі в Києві працюватиме інтерактивна лазерна проекція. Організатори кажуть, що хочуть зібрати понад 10 000 святкових привітань від киян і всіх українців. Побажання з’являтимуться на дзвіниці Софійського собору.

Поздоровити з Новим роком можна буде близьких і рідних, одну людину або навіть усю країну з будь-якої точки світу.

Для того щоб ваше привітання з’явилося на новорічному майданчику в центрі Києва, потрібно зробити лише кілька кроків: заповнити заявку на сайті happynewyear.com.ua, почекати, поки привітання перевірять, і одержати повідомлення з точним часом, коли ваше побажання з’явиться над Софійською площею.

Лазерна проекція працюватиме з 19 грудня по 7 січня щодня з 16.00 до 21.00. Момент появи кожного з привітань на Софійській площі в Києві фіксуватиме спеціальна камера. З її ж допомогою організатори обіцяють зробити світлини новорічних поздоровлень і відправити їх кожному, чиє повідомлення з’явилося на дзвіниці.

«У прагненні привітати Україну ми немов зберемо в одному місці тисячі людей, які живуть не тільки в різних куточках нашої країни, а й по усьому світу. І місце лазерної проекції важливе як ніколи, адже автори привітань звернуть увагу на нашу спільну культурну й історичну спадщину, відчують зв’язок, що поєднує українців, хоч би де вони нині перебували», — зазначає генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.