Воно орендує складські приміщення колишнього радгоспу, де мали б зберігатися пластмасові вироби, але замість цього перетворило територію на небезпечне сміттєзвалище. Місцеві жителі помітили, що сюди стали регулярно заїжджати великі вантажівки. Підгледіли, що вони доставляють, і вжахнулися.

Виявилося, що орендар приймає небезпечні відходи. Найбільше у їх «структурі» — медичного сміття: використаних коронавірусних тестів, рукавичок, захисних масок, медичних костюмів, шприців, упаковок від препаратів тощо. Серед непотребу також чимало ртутних люмінесцентних ламп. Усе це сортують невибагливі робітники, найняті за невелику плату. Вони ж займаються «утилізацією»: наповнені ртуттю лампи перекручують у бетонозмішувачі.

За словами місцевих жителів, підозріла діяльність відбувається біля їхніх хат вже три місяці. Лише після того, як люди вдарили на сполох, у ситуацію втрутилися правоохоронці та екологічна інспекція. Відкрито кримінальне провадження. Тим часом вже троє жителів Старого Села померли через коронавірус, і люди не впевнені, що цій трагедії не посприяло сміттєзвалище. За їхніми словами, небезпечні відходи звозили звідусюди — навіть із Києва.