Протягом трьох років закладено понад 600 гектарів нових насаджень. Про це йшлося на міжнародній конференції «Ягідництво і переробка: технології та інновації», яка відбулася у Львові. Європейські та українські компанії презентували фермерам найсучасніші технології догляду за ягідниками та переробки продукції.

У Львівській області вирощуванням плодів і ягід займаються 182 господарства. У структурі насаджень зерняткові та кісточкові культури становлять 69%, ягідні — 25%, горіхоплідні — 6%. Споживання яблук на одну особу сягає 55 кілограмів, за норми — 90 кг.

«Ми активно підтримуємо цю галузь, — наголосив заступник голови ОДА Юрій Бучко. — Упродовж трьох років фінансову допомогу з державного бюджету отримали 60 господарств на суму майже 68 млн грн. Цьогоріч фермери ввели в експлуатацію 4 сховища потужністю 4,3 тис. тонн. Загалом в області 14 плодосховищ потужністю 12,5 тис. тонн».

Як розповіли в департаменті агропромислового розвитку, цьогоріч з державного бюджету передбачено фінансову підтримку виноградарства, садівництва і хмелярства. Компенсуватимуть до 80% вартості придбання садивного матеріалу, а будівельні роботи із поливу та зберігання плодів та ягід — на 30%.