Той, хто напише на сторінку кав’ярні «Цікава кава», що планує стати добрим бариста на годину, проходить навчання, потім запрошує в призначений день на каву своїх знайомих і готує їм напої. Всі зароблені кошти відправляють на будь-який благодійний проект: від притулків для тварин до життєво необхідних медичних операцій.

Так, анестезіолог Тетяна Канчура спрямувала свій виторг на придбання паперових рушників для дитячої реанімації.

Журналістка Олена Городецька віддала кошти для операції на серці колезі-відеооператору. Керівник благодійного фонду Катерина Гавриленко допомогла 16-річній Насті з операцією в Японії. Бариста-рекордсмени — керівник VIP-банкінга, CEO Start Dnipro Event і маркетолог — підтримали однорічного Єлисея з рідкісним генетичним захворюванням.

«Рекорд був 24 чашки кави за годину. Однак Олена-рекордсменка вдалася до маленьких хитрощів: з-під бара їй допомагали ледь помітні руки схованого помічника. Як результат — нова професія, багато позитивних емоцій, незвичайний привід побачитися з друзями й така легка та гарна інвестиція в добру справу», — зазначають організатори акції.

Акцію вони планували лише на листопад. Але цей «вірус» швидко поширився містом. І тепер зібралася така черга охочих, що вирішили не зупинятися й продовжувати ще й у грудні. Уже 40 банкірів, лікарів, підприємців, адвокатів і журналістів спрямували на благодійність майже 40 тисяч гривень.

Вл. інф.

Фото Влади МИКОЛЮК.