Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міськради Валентина Войткова. За її словами, з початку цього року мобільні адміністратори обслужили за місцем проживання майже 800 вінничан.

— Люди з інвалідністю, особливо ті, які не мають можливості пересуватися, звертаються із заявою до «Прозорого офісу» телефоном з проханням направити до них адміністратора, — каже Валентина Войткова. — Цим правом користуються також матері, які доглядають за малолітніми дітьми і не можуть їх залишити вдома без догляду.

Найчастіше містяни замовляли такі види послуг: оформлення документів з надання допомоги, отримання пільг, з’ясування питань із субсидіями тощо.

У зв’язку з пандемією міськрада встановила муніципальну доплату для соціально незахищених працівників. Послугу з оформлення заяв на призначення такої виплати замовляли понад половина тих, хто спілкувався з мобільними адміністраторами.

Роботу мобільних груп у Центрах надання адміністративних послуг у Вінниці запровадили два роки тому. Відтоді кількість адміністраторів збільшили удвічі. Особливо їм додалося роботи через пандемію коронавірусу.