У п’яти хлопчиків і п’яти дівчаток від 5 до 16 років відтепер є окремі спальні та робочі місця для занять, вітальня, кухня. А їхнім розвитком займуться турботливі вихователі.

Творці будинку намагалися, щоб він вигідно відрізнявся від застарілих стандартів інтернатів. Щоб і обстановка тут панувала домашня, і затишок з комфортом. Тому в юних мешканців тепер стильний інтер’єр, яскраві меблі, багато світла й простору.

В охайному дворі одноповерхового будинку, розташованого в центрі Солоного поруч із опорною школою, зробили яскравий дитячий майданчик з гойдалкою, газон тощо. Також тут є котельня і продуктові склади.

«У кожної дитини — свій куточок. Є де робити уроки, гратися. У нас п’ять ноутбуків. Плануємо організовувати екскурсії, походи. Діти відвідуватимуть гуртки і спортивні секції. Привчатимемо їх і до дорослого життя. Самі прибиратимуть будинок. Кухар навчить готувати їжу та проведе майстер-класи з випікання пирогів і ліплення вареників», — каже директор установи Ольга Полторацька.

У регіоні готують до відкриття такі будинки і в Петриківці, Покрові, Раївці, завершують будівництво дошкільних установ за єдиним типовим проектом у Кам’янському та Богданівці.