Комісія з розслідування обставини і причини аварії на шахті «Свято-Покровська» ТОВ «Техінновація» (Донецька область), яка сталася 16 грудня, з’ясувала, що працівники вугільного підприємства для вилучення натяжної станції конвеєра самостійно розібрали ізоляційну бентонітову перемичку і потрапили до непровітрюваної виробки, де й стався вибух метану.
Як повідомлялося, трагедія забрала життя чотирьох гірників, ще двоє із травмами та опіками перебувають в опіковому центрі в Донецьку. Медики оцінюють їх стан як стабільний, загрози життю немає. Одразу після аварії 11 робітників, які перебували під землею в момент аварії, звернулися до обласної лікарні професійних захворювань і були госпіталізовані з підозрою на отруєння газом. Діагноз не підтвердився, але гірників залишили в стаціонарі для детальнішого обстеження. За кілька днів кількість пацієнтів збільшилася: по медичну допомогу звернувся й гірничий майстер шахти.
Як повідомив головний технічний інспектор праці при Добропільському територіальному комітеті профспілки працівників вугільної промисловості Євген Міленко, в усіх 12 пацієнтів лікарні профзахворювань діагностовано вегето-судинну дистонію, яка викликана стресовою ситуацією. Шахтарі проходять курс лікування.
За інформацією медіа-центру профспілки, ситуацію в гірничих виробках підприємства стабілізовано, аварійну дільницю посилено провітрюють. Члени експертної групи ретельно обстежили аварійну виробку і взяли необхідні проби, а світильники гірників відправили на експертизу до Макіївського науково-дослідного інституту.
Донецька область.