Уже кілька років поспіль тут у лісовому урочищі Ближні Карабаї під містом Олешки існує й стала популярною резиденція цього новорічного персонажа, якою опікуються артисти обласного академічного музично-драматичного театру імені Куліша. Але цьогоріч резиденцій раптом стало дві — ще одну відкрили у дендропарку «Казкова діброва» міста Нової Каховки й активно запрошують туди малечу з батьками.

Дехто з мешканців краю обурюється таким «волюнтаризмом»: кажуть, і Дід Мороз, і його резиденція в області має бути одна, щоб не вносити плутанину. Хоча у Новій Каховці з цього приводу дотримуються іншої думки. «До відкриття у «Казковій діброві» нової резиденції Діда Мороза жодні комунальні структури стосунку не мають — це ініціатива приватного бізнесу, в господарську діяльність якого ми не маємо права втручатися. Та й узагалі — немає нічого поганого, коли Дідів Морозів у свята стане кілька. Конкуренція — це нормально», — переконаний голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко.

Засновник резиденції Діда Мороза у Ближніх Карабаях, генеральний директор Херсонського облмуздрамтеатру Олександр Книга зізнався, що «воювати» з конкурентами за пріоритет і подавати на них до суду не буде. Хоча його продукт інтелектуальної власності давно узаконили.

— Ми створили першу на півдні України резиденцію Діда Мороза, і з цим фактом не посперечаєшся. Навіть отримали на неї свідоцтво з інтелектуальної власності від Агенції з авторських прав України. Тож за нами пріоритет, але не проти того, що новокаховчани і в себе Діда Мороза поселили, — зауважує Олександр Книга.
У мешканців Херсонщини, котрі зацікавлено спостерігають за передсвятковою конкуренцією, народилася пропозиція: чому б не влаштувати за участю Дідів Морозів такий собі мистецький батл? І нехай конкуренти перед журі демонструють свої творчі здібності та вміння спілкуватися з дітьми. Проводять же в західних країнах фестивалі Санта Клаусів. А ми чим гірші?

Херсон.