Чиновники Київської міської державної адміністрації повернуться до приміщення КМДА на Хрещатику, 36 після того, як там буде створено нормальні умови для роботи. Таку думку в коментарі УНН висловив виконуючий обов’язки голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.
«Ми обов’язково туди повернемось (у приміщення на Хрещатику. — Ред.), як тільки буде створено нормальні умови для нашої роботи на Хрещатику. Ми заїдемо в свої кабінети, зробимо ремонт за бюджетні кошти, щоб там усе відновити, і будемо працювати», — повідомив А. Голубченко
«Мирні люди не будують барикад. Мирні люди не розбивають скло, і заходять через двері, які відчиняються ключем, а не ломом. Не можуть мирні люди так поводитися. Там є люди, які справді мирні, а є, мабуть, такі, які не мирні. Як їх відділити? В мене знань таких немає. Тому все поки що так, як є. Люди, які там перебувають, повинні піти і віддати нам приміщення. І ми тоді повернемось... І більше того, там кияни не ночують, там усі приїжджі», — вважає чиновник.
Крім того, він зазначив, що спілкується з відстороненим від посади Олександром Поповим. Однак зараз не розглядає питання, чи призначать саме його, Голубченка, на посаду голови КМДА, чи повернуть О. Попова, а чи знайдуть іншу кандидатуру.
«Я таке питання не розглядаю, моє головне завдання зараз працювати так, щоб до Київської міської державної адміністрації було якнайменше запитань», — повідомив А. Голубченко.
Як повідомив А. Голубченко, серед нагальних питань, які перед ним стоять на посаді виконуючого обов’язки голови Київської міської державної адміністрації, це внесення змін до бюджету Києва на 2013 рік, що передбачає виплати зарплати та надбавки вчителям, лікарям і комунальним підприємствам, таким як «Київпастранс». Ще одне питання — це прийняття бюджету на 2014 рік. Також нормальне забезпечення медичними послугами населення комунальними неприбутковими підприємствами, створеними під час медичної реформи. Крім того проводиться підготовка та робота в зимовий період. Контроль за роботою на полігоні сміття № 5 та Бортницькій станції аерації тощо.
«Я не бачу таких питань, яких ми не розглядали. В загальному контексті, те, що розглядалося завжди, розглядається і сьогодні. Сказати, що все гарно та гладко, не можу. Краще б було, щоб ми перебували на своєму місці, куди звикли приходити і здавати документи. Тому в цій частині ми, на жаль, працюємо, якщо не в надзвичайному режимі, то в незвичайному», — зазначив А. Голубченко.