Але лише після офіційного приєднання Північної Македонії до Альянсу в березні цього року в країні зросла зацікавленість  щодо служби в армії.

Він помітно посилився за час пандемії, бо контракт із міністерством оборони захищає від втрати роботи, забезпечує постійну зарплату, харчування і, що також немаловажно, гарантує надійний захист від коронавірусу. Адже за здоров’ям військовослужбовців постійно спостерігають військові медики, а всі армійські підрозділи суворо дотримуються приписів епідеміологів. Вірусу-невидимці значно складніше проникнути в розташування військових частин, натомість цивільних осіб він косить нещадно.

Міністр оборони Північної Македонії Радміла Шечеринска  повідомила, що за останній місяць року в армії — 200 ново-бранців. За її словами, в першій половині 2021 року міністерство планує підписати контракти ще з 250 молодими людьми, які висловили бажання стати професійними військовослужбовцями. Не виключено, що серед бажаючих одягти військову форму буде оголошено конкурс. До речі, міністр назвала це високою честю і закликала новобранців носити її з гордістю не тільки на службі, а й удома, на вулицях.