Тут відкрили надсучасну лабораторію, яка має окреме водопостачання та вентилювання, обладнана найкращим устаткуванням і технічними приладами для проведення досліджень.

«Зазвичай такі лабораторії раніше функціонували тільки в державних установах, але коронавірус нас підштовхнув витратити бюджетні кошти на створення багатофункціональної лабораторії, завдяки якій ми врятуємо десятки людських життів», — заявив міський голова Андрій Садовий.

Для цього закупили три системи, які дають можливість у рази пришвидшувати результати аналізів. Тут також проводитимуть дослідження для Центру трансплантації — визначатимуть сумісності донора і реципієнта, вивчатимуть особливості організму та схильності до спадкових хвороб, зокрема онкології.

Як розповів головлікар медзакладу Олег Самчук, лабораторія повністю обладнана і сертифікована, її послугами зможуть безплатно користуватися хворі на коронавірус, пацієнти у невідкладних станах та ургентних ситуаціях, а також ті, кому робитимуть трансплантації.

На додаткове обладнання лікарня отримає шість млн грн субвенції з держбюджету, а решта — це кошти міста та благодійників.

Фото прес-служби міської ради.