Обласна влада намагається пояснити ситуацію неможливістю держави напряму контролювати приватних операторів ринку. Та традиційно робить відповідальними попередників.

Відповідну заяву зробив голова ОДА Олександр Старух. За його словами, справедливим обуренням запоріжців намагаються маніпулювати політики та олігархи, які найбільше наживаються на дорогому газі та водночас підбурюють перекривати траси.

«Треба казати правду — на жаль, держава нині не встановлює тарифи на газ для населення. У квітні 2015 року тодішня парламентська більшість ухвалила Закон «Про ринок природного газу». Уряд втратив усі важелі впливу на вартість блакитного палива. За умов повної монополізації ринку певними структурами це було абсолютно безвідповідальне та антисоціальне рішення», — зазначив Олександр Старух.

Голова ОДА запевнив, що сьогодні уряд за дорученням Президента України намагається виправити цю ситуацію: державна компанія «Нафтогаз України» пропонує паливо на 30—40% нижче за середньоринкову ціну, а змінити постачальника можна у смартфоні лише за кілька хвилин. Також НКРЕКП перевіряє обґрунтованість цін, які встановили приватні компанії в різних галузях, а Міністерство енергетики готується запровадити граничну межу прибутку для газопостачальників.

Фото з відкритих джерел.