Проте не менш важливий напрям діяльності народного депутата — забезпечення прав, свобод та інтересів виборців і розв’язання їхніх проблем у регіонах.

«Країна буде успішна тоді, коли успішним буде кожен її регіон. Але наразі найбільш уразливим є Донбас. Надто багато йому довелося перенести за останніх шість років. Партія «Слуга народу» перебуває в постійному контакті з людьми. Адже склалася така ситуація, що до Верховної Ради від Донецької області не було обрано жодного депутата-мажоритарника від «Слуги народу», — зауважила народний депутат.

Елла Рєпіна родом із Донеччини. Вона тут народилася, виросла, навчалася, але у 2014 році вимушено переїхала до Києва. Отже, хвилювання та проблеми жителів Донбасу їй небайдужі та близькі. Саме тому депутатка надає Донбасу пріоритет. У центрі її уваги — людина. З її потребами і бажаннями, з її болем і радощами.

«Для того, щоб приймати потрібні людям закони, допомагати їм у розв’язанні їхніх проблем та ефективно змінювати країну на краще, дуже важливо отримувати зворотний зв’язок від жителів Донецької області та Маріуполя зокрема», — переконана вона.

Взаємодія стала ще ефективніша

Саме тому відкриття громадської приймальні народного депутата в Маріуполі влітку 2020 року за адресою пр. Миру (Леніна), 93 б, зробило взаємодію Елли Рєпіної зі своїми виборцями ще більш ефективною і плідною. Тут проводять прийоми з особистих питань, приймають усні й письмові звернення громадян. Парламентарій та її команда завжди готові допомогти, проконсультувати мешканців міста з різних проблем. Серед усієї кількості звернень, що надійшли до народної обраниці, 30 отримано саме під час особистого прийому у громадській приймальні Маріуполя.

«Проблеми, висвітлені у зверненнях маріупольців і мешканців району, — і загальносуспільного значення, і особистого характеру, — зауважила Елла Рєпіна. — Велике коло питань пов’язано з благоустроєм прибудинкових територій. А саме — з вуличним освітленням, ремонтом фасадів, арок, заміною ліній опори електропередач тощо. Інші стосуються надання допомоги містянам у розв’язанні житлово-комунальних проблем — проведення центрального опалення, заміна газових комунікацій. Нерідко по допомогу зверталися пенсіонери із проханням здійснити перерахунки пенсії».

За письмовими та усними зверненнями громадян у 2020 році народною депутаткою було спрямовано 43 депутатські звернення до органів виконавчої та місцевої влади, зокрема, до Маріупольського міського голови, а також до міністрів закордонних справ, юстиції, оборони, до Пенсійного фонду України. Прохання одне — розв’язати або ж посприяти розв’язанню проблем, зазначених у зверненнях мешканців міста. Наразі більшу частину звернень громадян вирішено позитивно, ще п’ять перебувають у роботі під особистим контролем народної обраниці.

Дітям — новорічні подарунки та святковий настрій

Як відомо, передноворічні дні — це час виконання бажань, — найфантастичніших і незвичайних. Ми всі, хоч би скільки років нам було, потайки чекаємо на новорічно-різдвяне диво, як колись у дитинстві. А діти щиро і безпосередньо у нього вірять. І хто, як не дорослі, у змозі подарувати діткам радість свята та здійснити їхні мрії.

За підтримки Елли Рєпіної депутати Марі-упольської міської та районної рад фракції «Слуга народу» приїхали привітати подарунками юних вихованців Маріупольської загальноосвітньої школи-інтернату № 2 в День Святого Миколая.
«Не втомлююсь повторювати, що діти — це найцінніше, що в нас є, це наше майбутнє! Немає нічого прекраснішого, ніж сяючі очі дітей, сповнені радістю та щастям! Ми повинні завжди пам’ятати та дбати про це!», — наголосила Елла Рєпіна.
У будь-якій діяльності іноді важко просуватися вперед, не завжди вдається у строк виконувати заплановане. Особливо це відчутно у складні, «багаті» на виклики і перепони часи. Саме таким став для нас 2020 рік. Наскільки ефективною була законотворча діяльність та робота з виборцями в регіоні народного депутата Елли Рєпіної, ви можете судити за конкретними результатами — більш ніж переконливими.

Завдяки наполегливій праці, отриманому досвіду, підтримці і допомозі виборців народна депутатка очікує набагато більших здобутків у виконанні свого основного обов’язку народного депутата у 2021 році.

Цифра

Загалом за звітний період на ім’я народного депутата України Елли Рєпіної надійшло 273 усні та письмові звернення громадян, за результатами розгляду яких було спрямовано понад 158 депутатських звернень до відповідних інстанцій.

Фото надано автором.