Кілька сотень містян зібралися з плакатами та гучномовцем біля ЗОШ № 10 на Київському шосе. Вони вимагали, зокрема, проведення позачергових сесій місцевих рад і підготовки звернень до Президента та уряду з відповідними вимогами щодо скасування підвищення тарифів.

До протестувальників приїхав заступник голови обласної ради Володимир Ширма, який заявив про підтримку їхньої позиції. «На п’ятницю ми домовилися зібрати президію обласної ради, де почуємо позицію голів фракцій усіх політичних сил, які входять в облраду. Після цього буде прийнято рішення про проведення позачергової сесії. Тому депутати обласної ради переважною більшістю з народом», — наголосив він.

Після цього учасники акції колоною вирушили Київським шосе, щоб перекрити рух транспорту біля центрального автовокзалу. Тут з пікетувальниками поспілкувався заступник житомирського міського голови Сергій Кондратюк, який пояснив, що місцева влада не може змінити тарифи, які встановлюють центральні органи виконавчої влади.

Щоб продемонструвати серйозність своїх намірів, протестувальники на чверть години перекрили дорогу біля автовокзалу, а також виїзди з міста. Після цього рух транспорту було відновлено, а мітингувальники розійшлися.

Акцію протесту проти підвищення тарифів планують продовжити у п’ятницю, зокрема під будівлями «Житомиргазу», обленерго та міської ради.

Фото з сайту times.zt.ua.