До цього там діяв пільговий тариф на електроенергію для споживачів, які проживають у тридцятикілометровій зоні атомних електростанцій. Але постановою Кабміну з нового року така пільга скасована. В результаті для мешканців громади тариф на електроенергію непомірно зріс.

Як зазначив голова міської територіальної громади Олександр Супрунюк, уряд порушив зобов’язання держави, які були визначені Законом «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку». Відповідно до нього у тридцятикілометровій зоні діяв окремий пільговий тариф, який становив 70 відсотків від рівня діючого тарифу. «З його скасуванням ціна для жителів зони зросла в 2,65 раза. І це при тому, що атомні електростанції продають державі 50 відсотків електроенергії по копійці за кіловат-годину», — повідомив міський голова.

Для нетішинців нижчі тарифи залишались чи не єдиною пільгою, яку вони отримували за ризики, пов’язані з сусідством із об’єктами ядерної енергетики.

Висловлюючи незадоволення рішенням уряду, депутати Нетішинської міської ради на позачерговій сесії прийняли звернення до Верховної Ради України, Президента та Кабінету Міністрів України з вимогою повернути місту пільгові тарифи на електроенергію.