В обласному центрі на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій визначили необхідні заходи із запобігання випадкам переохолодження людей і надання допомоги населенню у зв’язку з різким похолоданням. Зокрема, в Житомирі для безпритульних громадян діятимуть чотири пункти обігріву в адміністративних приміщеннях.

Вони працюватимуть за такими адресами: провулок Вацківський, 9 — ПП «КК «ВЖРЕП № 9», проспект Миру, 2 — ТОВ «КК «ДОМКОМ Житомир», вулиця Вітрука, 42/7 — ТОВ «КК «КомЕнергоЖитомир», проїзд Академіка Тутківського, 15 — ТОВ «УК Полісся».

Муніципальна влада також звертається до містян з проханням надати допомогу безпритульним громадянам. Продукти, теплий одяг та інші речі для них приймають у благодійній організації «Міський центр обліку бездомних осіб», обласній громадській організації «Милосердя» та у каб. 103 міської ради.

У разі переохолодження та обмороження необхідну допомогу постраждалим надаватимуть лікарні міста. Мешканців закликають бути небайдужими до оточуючих і за потреби звертатися за телефонами 102 чи 103.

За даними управління з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Житомирської ОДА, у регіоні з початку 2021-го від переохолодження одна людина померла, ще двоє — потрапили до медичних закладів.