Він наголосив, що під час консультацій з лідерами політичних партій усі дійшли консенсусу: відповідальні органи мають якомога раніше оголосити чіткі заходи стосовно збереження здоров'я людей і членів виборчих комісій під час голосування.

Глава держави зазначив, що чинний парламент (його повноваження закінчуються 26 березня) повинен в оперативному порядку внести зміни до Виборчого кодексу, які дозволять людям, що перебувають на карантині чи на лікуванні в медичних закладах, здійснити своє право на голосування. «Я сподіваюся, що законодавці розглянуть і можливість голосування поштою болгарами, котрі проживають за кордоном, організації відеоспостереження на виборчих дільницях і показу процесу підрахунку бюлетенів», - додав президент.

На його думку, вибори матимуть доленосне значення для країни, тому вони повинні бути прозорими й чесними. Президент обвинуватив владні структури в тому, що вони не вжили адекватних організаційних заходів для проведення виборів в умовах пандемії, хоча всім давно було відомо - вони відбуватимуться в цей складний період.