З відповідним листом до керівництва обласної ради звернувся директор цього комунального підприємства облради Федір Аврука.

Йдеться передусім про ремонт покрівлі. За словами керівника, на це потрібно 3,3 мільйона гривень. Окрім того, ремонту потребують системи тепло- та водопостачання і водовідведення, на що підприємство просить також 3 мільйони. Ще 800 тисяч гривень необхідно на виготовлення проектно-кошторисної документації з відновлення системи витяжної вентиляції у лікувальному корпусі.

Враховуючи те, що центр є спеціалізованим закладом, який не може функціонувати без рентгендіагностики, виникла потреба відремонтувати покриття підлоги в рентгендіагностичних кабінетах (вартість —
60 тисяч гривень) та рентгенозахисну обшивку на дверях таких кабінетів, яка вже втратила свою герметичність (45 тисяч гривень).

Отже, щоб провести увесь комплекс робіт, комунальному підприємству необхідно понад 7,2 мільйона гривень.

Це питання розглядали на засіданні постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова Юрій Білик — на знімку). У підсумку депутати підтримали рекомендацію звернутися до ОДА, щоб там створили робочу групу, яка вивчить питання ремонту даху приміщення фтизіопульмонологічного центру та визначить реальну фінансову складову. Крім того, комісія рекомендувала ОДА переглянути обласний бюджет 2021 року та внести відповідні пропозиції щодо джерел фінансування інших вказаних ремонтних робіт.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської облради.

Фото надано автором.