Мітингувальники зібралися біля будівлі АТ «Житомиргаз», вимагаючи зниження ціни на блакитне паливо та скасування тарифу за розподіл газу. На перемовини з учасниками протесту вийшли фінансовий директор та начальниця управління зовнішніх комунікацій компанії. Утім, розмова з розлюченими житомирянами вийшла неконструктивною: протестувальники голосно скандували «Ганьба!» і кидали в представників «Житомиргазу» сніжки.

Згодом учасники протесту вирушили колоною до будівлі «Житомиробленерго», де вимагали повернути пільговий тариф на перші 
100 кВт•год спожитої електроенергії та знизити вартість електроенергії для підприємств. «Тариф на електроенергію — це нокаут для економіки, нокаут для більшості громадян. Коли зростає вартість електроенергії, зростає вартість товарів і послуг», — заявив один із організаторів акції Сергій Ткачук.
Звертаючись до мітингувальників, фінансовий директор «Житомиробленерго» Тамара Бабак пояснила, що про зміну тарифів підприємство дізналося на початку року одночасно зі звичайними громадянами. «Ми не впливаємо на тарифи. Якщо є воля народу, ми звернемося до наших регуляторів і підтримаємо вашу точку зору щодо тарифоутворення», — наголосила вона.

Після цього мітингувальники прийшли до приміщення облдержадміністрації. Обурені містяни вирішили не чекати, доки з будівлі на розмову з ними вийдуть посадовці, й увірвалися до малої сесійної зали, де відбувалося засідання президії обласної ради. При цьому, як поінформувала поліція регіону, у приміщенні ОДА було пошкоджено турнікет. Голова обласної ради Володимир Федоренко повідомив учасникам акції, що президія ухвалила рішення звернутися до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Антимонопольного комітету та НКРЕКП з протестом проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за розподіл природного газу та вимогою накласти мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення. «Жоден з 64 депутатів не підтримує підвищення тарифів. Ми з народом, ми з вами», — озвучив громадськості позицію обласної ради Володимир Федоренко.

Наприкінці учасники акції протесту прийшли до міської ради, де їх запросили до сесійної зали на зустріч із заступниками міського голови. Їм житомиряни скаржилися на тарифи на воду, газ і теплопостачання, незадовільну якість водогінної води, вартість проїзду в громадському транспорті. «Якщо уряд сьогодні прийме рішення щодо зменшення ціни природного газу, то виконком збереться й проголосує щодо зменшення тарифів «Житомиртеплокомуненерго», — по-обіцяв містянам заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Якщо влада не відреагує на протести населення, організатори акції обіцяють знову зібратися на «тарифний майдан» у Житомирі 19 січня.

Житомирська область.

Фото із сайту zhitomir.info