На знімку: під час занять із навідниками та водіями бойових броньованих автомобілів «Козак-2».

Як поінформували в прес-центрі штабу Об’єднаних сил, перший день занять переважно було присвячено водіям, котрі здійснили комбінований марш. Другого дня увагу було зосереджено на підготовці навідників, й, зокрема, проведенні навчальних стрільб. Перша вправа — стрільба по мішенях з місця, друга — стрільба по цілях у русі. На завершення навчання — нічний марш, після проходження якого програму допідготовки особового складу було повністю виконано.

Керівник навчань, офіцер морської піхоти на псевдо «Штурвал» наголосив, що за результатами залікових вправ, які оцінювали незалежні інструктори, усі екіпажі отримали оцінку «відмінно». До того ж позитивні відгуки отримав і сам «Козак-2».

«Порівняно з попередніми модифікаціями можу сказати, що бойова машина «Козак-2» має низку переваг, — говорить «Штурвал». — Відчутно покращилися керованість автомобіля, його прохідність бездоріжжям, а також ергономіка салону. Крім того, значно комфортнішим стало десантне відділення. Наявність на озброєнні такого автомобіля розширює наші бойові можливості, адже на попередній моделі було встановлено стандартний кулемет Калашникова калібру 7,62 мм, а наразі ми отримали 12,7-міліметровий великокаліберний кулемет НСВТ».

Донецька область.

Фото прес-центру штабу Об’єднаних сил.