Із червня нею скористалися вже понад двісті родин, які мають немовлят.

За однією заявою можна одержати комплекс таких адміністративних послуг, як реєстрація народження, одержання свідоцтва, оформлення допомоги при народженні тощо. Причому в зручний час і в зручному місці — пологовому будинку, ЦНАПі або ДРАЦС. Але через карантин і локдаун нині звернутися можна тільки в останні дві інстанції.

Як розповіли в департаменті надання адмінпослуг і розвитку підприємництва міської ради, раніше батькам потрібно було звертатися в 11 інстанцій, щоб оформити всі необхідні документи, пов’язані з народженням дитини.

«Це й управління соціального захисту населення, і відділ державної реєстрації актів цивільного стану, і податкова інспекція (за ідентифікаційним кодом дитини), й інші інстанції. Згодом отримані документи знадобляться для звернення у медустанови, а також для влаштування дитини в садок», — зазначає директор департаменту Наталя Мила.

Одним із тих, хто скористався комплексною послугою вже цього року, став батько Софії — Данило. Донька народилася 8 січня, 12.01 він звернувся до Вознесенівської філії ЦНАПу й уже наступного дня одержав усі необхідні документи — свідоцтво про народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, індивідуальний податковий номер. Відомості про новонароджену доньку було внесено до Реєстру пацієнтів України, а також оформлена допомога при народженні дитини. «Усе відбулося дуже швидко. Співробітники філії мені дуже в цьому допомогли, надали докладну інформацію, проконсультували», — каже молодий батько.

Запоріжжя.