Зокрема, Греція наполягає, щоб усі державні інституції Північної Македонії вживали на всіх рівнях (офіційному й побутовому) повну назву країни, у тому числі й на сайтах в Інтернеті. Міністр наголосив, що влада Скоп’є повинна привчати своє населення до нового імені країни, а тому їй необхідно не зволікати з процесом перейменування вулиць, магістралей та інших інфраструктурних об'єктів, які містять згадування грецької провінції, а також прибрати з будівель адміністративних органів Вергінську зірку із шістнадцятьма сонячними променями. 

Цей символ прикрашав гробниці двох царів північної провінції стародавньої Еллади й поховання матері Александра Македонського Олімпіади. Його в 1977 році під час археологічних розкопок у стародавньому місті Вергіна (Північна Греція) виявив і описав професор Маноліс. І зараз Вергінська зірка є офіційною емблемою трьох областей, префектур і кількох муніципалітетів, що розташовані на території Північної Греції. Її також використовують як символ організації греко-македонської діаспори. А після розпаду Югославії і появи нової держави -- Македонії її влада стала вважати Вергінську зірку національним символом і в 1992 році відобразила її на новому державному прапорі, прикрашали нею адміністративні будівлі, підкреслюючи в такий спосіб свою історичну приналежність до стародавньої північної провінції Греції і її царів. Після протестів Греції, яку підтримали інші країни, влада Скоп’є в 1995 році затвердила інше зображення державного прапора, без Зірки Вергіни. Але вона залишилася на багатьох спорудах у країні. Цю ліпнину греки зараз і вимагають зіскребти, а малюнки -- зафарбувати. 

Міністр закордонних справ Греції запевнив владу сусідньої країни, що за виконання всіх пунктів Преспанського договору про її перейменування вони зможуть стати справжніми союзниками. А Греція не тільки підтримає прагнення Північної Македонії бути членом ЄС, а й стане її кращим другом і стратегічним партнером.