За статистикою МОЗ, завантаженість ліжок у COVID-лікарнях зменшилася до 29,5%. Найвищий показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів зафіксовано в Миколаївській (387,8 на 100 тис. населення), Запорізькій (376,8), Черкаській  (302) областях і в Києві (301,5).

«Треба дивитися не тільки на статистику хворих і тих, хто одужав,  треба дивитися на статистику госпіталізованих, важкохворих. На жаль, ця цифра не змінюється вже два-три місяці, маємо щодня приблизно дві тисячі госпіталізованих, ця цифра не зменшується. Єдине, що можу сказати — сьогодні статистика говорить про те, що нам, найімовірніше, вдалося уникнути посилення поширення COVID-19, на яке всі чекали після Новорічних свят», — заявив у телеефірі голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Також, за словами М. Радуцького, уряд не має наміру продовжувати жорсткі антиковідні обмеження після 24 січня. А ось заходи безпеки в умовах адаптивного карантину, схоже, стануть для українців нормою життя на найближчий час. Утім, до маскового режиму, дезінфекторів і соціальної дистанції співвітчизники адаптувалися давно. І ці заходи повсякденної безпеки вже не викликають певного дискомфорту і неприйняття, як під час весняного локдауна. Як побачив через об’єктив свого фотоапарата наш власкор Олександр Клименко, люди вільно їздять у метро, читають газети та журнали, ходять у гості і святкують Водохреще (на знімках). 

«З огляду на те, що суворий карантин завершується наприкінці цього тижня, уряд має прийняти рішення, як далі навчатимуться школярі. Столична влада налаштована відновити з 25 січня навчання у всіх школах міста. До звичного навчального процесу повернеться початкова школа — з 1-го по 4-й класи. І мають повернутися за парти учні старших, особливо випускних класів.

Щоб належним чином підготуватися до атестації, ЗНО та вступної кампанії до вищих навчальних закладів», — зазначив учора на онлайн-брифінгу голова КМДА Віталій Кличко.
За даними соцопитування «Рейтингу», 51% українців підтримує запровадження січневого локдауна. Водночас більшість українців — проти щеплення від СOVID-19 навіть безплатною вакциною. Соціологи зазначають, що за останні два місяці підтримка безплатної вакцинації значно знизилася: у листопаді 2020 року безплатні щеплення підтримували 55% респондентів, нині — 43%.

Проте Міністерство охорони здоров’я України зацікавлене в безплатній вакцинації всіх верств населення. Про це в телеефірі повідомив головний державний санітарний лікар, заступник голови МОЗу Віктор Ляшко. За його словами, уряд робить усе можливе, щоб вакцинувати населення України від 18 років безплатно двома дозами вакцини. 
В. Ляшко також сказав, що всіх щеплених вноситимуть до електронної системи охорони здоров’я.