За цей час за рахунок штрафів дев’яти тисяч порушників правил паркування місцева скарбниця поповнилася двома мільйонами гривень. Загалом штрафів накладено на вдвічі більшу суму.

Під час щоденних рейдів вулицями міста інспектори контролюють, щоб водії автомобілів не паркувалися під знаками, на пішохідних переходах, на виїздах і в інших заборонених місцях. Так, днями до інспекторів звернулися працівники одного з підприємств зі скаргою на те, що невідомий автомобіль заблокував виїзд із внутрішнього двору (на знімку). Підійшовши, інспектори виявили, що, справді, власник автомобіля припаркував її так, що фактично позбавив можливості заїхати або виїхати з двору. Власник автомобіля одержав штраф 510 гривень.

За словами заступника директора департаменту Віктора Низовцева, переважна більшість порушників добровільно платять штраф. Тих, хто відмовляється платити штраф, очікує примусове стягнення коштів у подвійному розмірі через виконавчу службу.

«Від виконавчих проваджень до міського бюджету надійшло понад 50 тисяч гривень. Клопотання у виконавчу службу, яка накладає арешт на майно й оголошує автомобіль у розшук, стало дієвим заходом впливу на порушників правил дорожнього руху. Після таких заходів водії зазвичай оплачують штраф, але вже в подвійному розмірі», — каже Віктор Низовцев.

Інспектори також займаються скаргами, які запорожці залишають у коментарях на сторінці інспекції у Фейсбуці, Viber, Telegram і телефоном. Виносять пропозиції щодо зміни правил паркування.

Штрафи за порушення коливаються від 255 до 510 гривень. Ті, кому виписали постанову, можуть скористатися пільговим періодом і протягом десяти днів оплатити лише половину призначеної суми.

До речі, за наявною інформацією, одним з тих, кого покарали за неправильне паркування ще на самому початку роботи інспекції, став... керівник самого департаменту. Втім, нічого дивного — під роздачу потрапляли й інші високопосадовці міста й області, депутати й генерали. Дехто намагався судитися, але інспекція виявлялася на коні.

Так, нещодавно на тому ж місці інспекторами з паркування було виявлено машину, власник якої вже притягався до адміністративної відповідальності. У березні власник автомобіля вже отримував штраф за зупинку біля пішохідного переходу.

«Тоді він не погодився зі штрафом і першим у місті намагався оскаржити штраф у суді. Але програв суд першої й апеляційної інстанцій і зрештою оплатив штраф. Напередодні Нового року інспектори знову побачили цей автомобіль на тому самому місці. І знову штраф. Але тепер власник машини навіть не намагався його оскаржити і добровільно сплатив того ж дня», — наголошують у службі.

Запоріжжя.

Фото Служби інспекторів з паркування.