Вона посилюється снігом і обледенінням внутрішньодворових проїздів.

Із труднощами під час маневрування стикаються машини «швидкої», пожежники. Нерідко не можуть проїхати й комунальники — зокрема, сміттєперевізники, яким часом просто не дістатися контейнерів.

Останні зазначають, що внутрішньо-квартальні проїзди вузькі, а взимку ще й слизькі. При цьому пошук власників залишеного транспорту забирає чимало часу. Через це у дворах багатоповерхівок не вдається забрати сміття по кілька днів.

За словами начальника відділу логістики підприємства-сміттєперевізника Наталії Краско, проблема існує на багатьох сміттєвих майданчиках міста. Люди, повертаючись додому, залишають авто біля контейнерів. Часто вантажникам доводиться підкочувати їх до сміттєвоза на велику відстань, тож відходи дорогою розсипаються.

«Зараз слизько — контейнер котиться, а це додаткове фізичне навантаження на працівників, які намагаються його утримати. Зрештою, машина затримується на майданчику й спізнюється на інші маршрути. Ми часто завдаємо шкоди особистому автотранспорту наших мешканців і несемо за це відповідальність», — додає Наталія Краско.

Зазначимо, що згідно з Правилами дорожнього руху паркувати авто біля контейнерів для відходів дозволено на відстані не менш як п’ять метрів.