За інформацією МОЗу, показник захворюваності становить 204,3 на 100 тисяч населення. Це вп’ятеро вище від норми (40 випадків на 100 тисяч). При цьому завантаженість ліжок у COVID-лікарнях зменшилася до 28,5%. Найгірша ситуація за добу в Запорізькій (367,3), Миколаївській (353,4) та Черкаській (300,1) областях.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що січневий локдаун себе виправдав — про це свідчить стабілізація рівня захворюваності.

«Ми вже маємо попередні результати, на які розраховували. Зменшення рівня захворюваності ми вже побачили. Ба більше, маємо зменшення кількості госпіталізованих. На сьогоднішній ранок 18 862 особи перебувають у лікарнях. Найбільша кількість (38% зайнятих ліжок) — у Миколаївській області. Загалом по Україні — 28% зайнятих ліжок», — повідомив високопосадовець учора в телеефірі. І запевнив: після жорстких обмежень Україна перейде до адаптивного карантину, нових локдаунів поки що не планують.

За словами міністра, в Україні підрахують кількість повторних випадків зараження коронавірусом, адже їх стає більше. «Йдеться вже про сотні таких випадків (повторного зараження коронавірусною інфекцією). Особливо серед людей, що захворіли на початку епідемії, у яких падає титр антитіл. Дуже часто вони хворіють набагато важче. Часто такі випадки закінчуються летально», — сказав він.

Очільник МОЗу закликав співвітчизників робити тести на COVID-19 навіть у разі проявів симптомів звичайних респіраторних захворювань.