Вітаю з Міжнародним днем освіти!

У 2019 році ЮНЕСКО започаткувала нову глобальну ініціативу під назвою «Перспективи освіти», покликану переосмислити, як знання і навчання можуть визначати майбутнє людства і планети.

Ми живемо у взаємопов’язаному мінливому світі. Перед людством постають величезні виклики, які зачіпають життєві інтереси всіх народів світу та впливають на подальший прогрес людства і збереження цивілізації. Саме освіті належить провідна роль у поєднанні колективних зусиль світової громадськості для знаходження ефективних шляхів вирішення актуальних і масштабних проблем, пов’язаних з подоланням бідності, безробіття, збереженням планети, боротьбою із забрудненням навколишнього природного середовища, зміцненням миру, розширенням можливостей людей щодо досягнення загального добробуту.

Цивілізаційне майбутнє України залежить від розвитку освіти та економіки знань. Щиро бажаю, щоб вітчизняна освіта стала для всіх нас реальним національним пріоритетом і досягла нових якісних характеристик, які відповідатимуть вимогам сьогодення.

Дмитро РАЗУМКОВ, Голова Верховної Ради України.