Її створено за участі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та проекту «Нові знання».

Тут розміщено телеуроки, навчальні відео, презентації, інтерактивні вправи, матеріали для самостійної роботи з 14 основних предметів для учнів 5—9 класів. Інформацію постійно оновлюють і доповнюють.

«Через дистанційне навчання спочатку впала якість навчального процесу. Але ми не можемо цього допустити. Крім навчальних матеріалів, платформа School_Z передбачає електронні журнали і щоденники для школярів. Тому й батькам буде зручніше контролювати успішність дітей», — зазначає директор департаменту освіти і науки міськради Станіслав Романчук.

На думку розроблювачів, проект буде актуальним не лише в період карантину. Адже портал доступний кожному учаснику освітнього процесу в будь-який час. Це база, де можна знайти корисну інформацію з різних предметів.

«І для учнів, і для вчителів платформа стала гарною можливістю розвивати свої професійні навички. Вони можуть готуватися до проведення уроків за допомогою представлених там методичних матеріалів, та й взагалі мають можливість освоїти новий ресурс», — вважає профільний заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Фото  з відкритих джерел.