Для них створено віртуальні маршрути й панорами. Такі новації відбулися завдяки реалізації спільного проекту Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і компанії Google-Україна.

Відтепер можна віртуально побувати на полонинах Росохата, що біля села Шешори, в Маєтку Святого Миколая села Пістинь, музеї «Бджільництво Гуцульщини». Усі ці туристичні об’єкти — в Косівському НПП.

А звідти, не відходячи від комп’ютера чи з телефоном у руках, можна насолодитися онлайн-подорожжю до Верховинського національного природного парку. Там оцифровано Еколого-туристичний візит-центр у селі Ільці та гору Діл.

Далі віртуально перемістимося до Карпатського НПП. Тут оцифровано Скелі Довбуша в урочищі Дрібка, гору та полонину Маковиця біля Яремча.

«Створення віртуальних маршрутів — дуже велика й потрібна праця, тож дякуємо організаторам за таку ініціативу, — розповів заступник директора Карпатського НПП Олександр Киселюк (на знімку). — Туристи дізнаються більше про ці об’єкти, а згодом зможуть навідатися. Для парку — це великий поштовх до розвитку».

Івано-Франківська область.

Фото з архіву автора.