На соціальні інвестиції в рамках Юзівського проекту, який реалізує на території Донецької і Харківської областей компанія «Shell», 2014 року буде виділено два мільйони доларів. Під час робочої наради в Донецьку міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький та віце-президент «Shell» із розвідки і видобутку по Україні Грехем Тайлі підписали меморандум про взаєморозуміння із діяльності у сфері соціальних інвестицій. Аналогічний документ підписано з керівництвом Харківської області.
Меморандум визначає принципи розподілу таких інвестицій між регіонами і сферами діяльності. Інвестори профінансують соціальні проекти обласного значення в Донецькій і Харківській областях на суму по 500 тисяч доларів, а ще мільйон доларів буде виділено на проекти районного чи сільського значення в тих місцях, де компанія здійснюватиме геологорозвідувальні роботи. За попередніми планами, на Донеччині це Олександрівський, Артемівський та Костянтинівський райони.
Передбачається, що пріоритетними напрямками соціальних інвестицій стануть доступ до питної «аква віти», водопостачання і очищення води в селах і містах Юзівської ділянки, захист довкілля, охорона здоров’я, освіта, розвиток підприємництва, безпека (зокрема дорожнього руху), підтримка громадсько-культурних заходів. Конкретні проекти визначатимуться з урахуванням думки консультаційного комітету, до складу якого увійдуть представники компанії «Shell», ТОВ «Надра Юзівська» — українського партнера проекту, державних органів, місцевих громад, недержавних організацій.