В столиці кілька десятків чоловік прийшли до посольства РФ із плакатами: «Волю політичним в'язням!», «Свободу Навальному!», «Путін - убивця!». Там же відбувся і мітинг, у якому, крім росіян, брали участь представники болгарської громадянської співдружності «БОЄЦ», прихильники партій «Так, Болгарія» і «Республіканці за Болгарію». Поліція на втручалася в дії протестувальників.

За повідомленням Болгарського національного радіо, у Варні біля генерального консульства РФ на мітинг протесту прийшло понад 120 осіб. Серед них був і колишній депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков, який зараз живе у Варні. Всі промовці вимагали звільнити Навального з-під арешту й засуджували дії російської влади. У Бургасі біля Судової палати зібралося всього 30 громадян Росії. Вони тримали плакати, написані від руки: «Путін - злодій», «Росія отруєна «старічком», «Свободу Навальному».

У суботу своє ставлення до арешту Олексія Навального висловила й віце-прем'єрка, міністр закордонних справ Єкатерина Захарієва. У соціальних мережах вона написала: «Ми засуджуємо арешти мирних демонстрантів, які підтримують Олексія Навального у всій Росії, і закликаємо до їх негайного звільнення. Необхідно поважати волю мирних протестів».

А прем'єр-міністр Бойко Борисов обвинуватив президента країни Румена Радева в тому, що він думає із цього приводу. Він вважає, що глава держави не повинен зберігати незрозуміле мовчання у зв'язку з порушенням демократичних принципів і прав людини в Росії. «Йдеться не про втручання у внутрішні справи Російської Федерації. Мова про суто демократичний процес і про те, що кожний опозиціонер чи будь-яка людина, котрій не подобається уряд, має право висловитися про це вголос. Чому право на це має існувати тільки в Болгарії?» - заявив прем'єр, натякаючи у своєму риторичному питанні на заклики президента до громадян Болгарії проводити в країні протести з вимогою відставки уряду.

«Мовчання президента Радева стосовно затримання лідера опозиції Олексія Навального в Росії оглушає. Бо Європейська Рада, Європейський парламент і Європейська комісія вимагають його негайного звільнення. А глава нашої країни мовчить. Більше того керівник його адміністрації, який ще і є депутатом Європарламенту, а також кілька депутатів Європарламенту від Болгарської соціалістичної партії, які представляють нашу країну, не пройшли реєстрацію, коли відбувалося голосування за резолюції Європарламенту щодо Навального», - сказав Бойко Борисов.

У відповідь президент не став говорити про свою позицію стосовно отруєння й арешту російського опозиціонера, а обрушив порцію обвинувачень на адресу прем'єра. «Борисова не зачіпали ні побиті болгарські демонстранти й журналісти, ні отруєння Еміліана Гебрева та інших болгарських громадян. Він відправляв прохачів притулку до турецької в'язниці. А зараз прикидається захисником демократії, яка в Болгарії вже закінчилася», - заявив президент. Румен Радев доповнив, що для нього проблеми болгарської демократії занадто драматичні, щоб ховатися за схвильованими театральними позами. «Я залишаю цю роль Борисову», - огризнувся він, так і не висловивши своєї позиції з приводу затримання Олексія Навального.

Не засудила дії Кремля і Болгарська соціалістична партія, яка є основною опозиційною силою і претендує на перемогу на парламентських виборах, що мають відбутися у квітні. Вона лише закликала Росію до чесного суду над опозиціонером.