За даними фахівців Інституту економічних досліджень (Ifo), він спричиниться тому, що учні не отримають необхідних знань, а студенти не оволодіють теорією і практикою, важливими для застосування у щоденній роботі, повідомляє інтернет-видання handelsblatt.com.

При цьому негативний ефект від пандемії коронавірусу відчуватиметься упродовж тривалого часу, а до кінця ХХI століття він становитиме 3,3 трильйона євро.

Експерти Ifo стверджують, що дослідження конкретно вказують на залежність між отриманими знаннями та успішністю у бізнесі, реальному секторі економіки. Оскільки таких знань для успішної конкуренції бракуватиме, то постраждає і конкретна людина, і економіка загалом. Водночас експерти вважають, що частково згладить ефект те, що в інших країнах такі само обмеження призвели до різкого зниження якості освіти і великих втрат в економіці. Проектні розрахунки експертів свідчать, що сумарні втрати доходів конкретної людини після завершення пандемії становитимуть упродовж життя не менш як 4,5 відсотка.

В Ifo дійшли висновку, що для підрахунку збитків слід брати щонайменше 18 тижнів, коли школи були зачинені. А якщо карантин і припинення функціонування шкіл та інших навчальних закладів триватиме, то втрати німецької економіки становитимуть чотири трильйони євро.

Тим часом уже з понеділка у різних землях ФРН запроваджено ще жорсткіші, ніж досі, карантинні обмеження. Зокрема, на поїздки в автобусах, відвідування супермаркетів, лікарів і церковних служб.

А міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц і міністр економіки Петер Альтмаєр пропонують ще жорсткіші заходи. Вони пояснили таке рішення необхідністю стримування чинників поширення COVID-19. Можливо навіть, що в рамках посилення обмежень жителям ФРН буде заборонено виходити з дому. Однак міністри заявили, що такий захід не є першочерговим.

Берлін.