УМВС України в Чернігівській області офіційно спростувало заяви окремих політичних та громадських діячів про участь працівників місцевого «Беркуту» в розгоні Євромайдану 30 листопада. Як зазначається у роз’ясненні, 24 листопада 2013 року на підставі телеграми міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка до Києва для надання допомоги у забезпеченні охорони громадського порядку справді було направлено частину особового складу роти міліції особливого призначення. Проте 30 листопада та 1 грудня працівники чернігівського спецпідрозділу перебували в резерві ГУМВС міста Києва та участі в подіях на Євромайдані і на вулиці Банковій не брали.
Загалом же у цей час постраждало дев’ять працівників міліції, вісім із них досі перебувають на стаціонарному лікуванні з черепно-мозковими травмами, переломами, хімічними опіками очей.
УМВС України заявило, що жоден із працівників міліції Чернігівщини, у тому числі й спецпідрозділу «Беркут», не зрадить присязі й не братиме участі в політичних інтригах.
Чернігів.