На знімку: шахтарі ділянки № 2 шахти «Тернівська» на прийманні лави-406.

Як розповіли «Голосу України» у Павлоградському шахтоуправлінні, на першій лаві-1072 за найближчі десять місяців розраховують видобути майже півмільйона тонн вугілля.

«Це стабільний фронт робіт і впевненість у завтрашньому дні для нашого колективу. Оцінка «відмінно», яку нова лава отримала на прийманні держкомісії, — спільний успіх. Уже сьогодні щодоби видобуваємо з неї по 2,5 тисячі тонн вугілля», — зазначив бригадир ШУ ім. Героїв космосу Олександр Оксень.

Тут установили світлову та звукову сигналізації, датчики присутності людини, які сповіщають про перебування працівника в небезпечній зоні й блокують роботу механізмів — усе це підвищує безпеку праці гірників. Обладнали фільтраційну станцію для очищення робочої рідини в гідросистемах, забезпечуючи безперебійну роботу й продовжуючи строк експлуатації.

Друга лава-406 обіцяє давати не менш як дві тисячі тонн на добу. За рік шахтарі планують видобути тут не менше 750 тисяч тонн енергетичного вугілля.

«Щоб наша ділянка могла безпечно й вчасно відпрацьовувати вибій, ми зробили перемонтаж очисної техніки, перевірили, щоб у наявності були всі необхідні для роботи матеріали, обладнали його механізованим комплексом, комбайном і скребковим конвеєром. Уся ця техніка була капітально відремонтована перед запуском нової лави», — розповів механік ділянки ШУ «Павлоградське» В’ячеслав Іваненко.

Підприємства готуються ввести протягом року 15 нових лав.