Про це на прес-конференції, що відбулася 25 січня в Подгориці, повідомив прем'єр-міністр Здравко Кривокапич. За його словами, більшість громадян країни бажають поліпшення відносин, бо в багатьох у Сербії проживають близькі родичі й друзі.  

Чорногорська газета Vijesti нагадує, що раніше президент Сербії Александр Вучич заявив, що прем'єр-міністр Ана Брнабич не зможе поїхати до Чорногорії, бо там «нікому її зустрічати». На прес-конференції Здравко Кривокапич заявив, що Брнабич зараз є кому зустрічати в Чорногорії, а питання вже в іншому: чи знайде вона час для поїздки. Він наголосив, що запрошення, як і раніше, відкрите «для наших найближчих сусідів, з якими ми поділяємо любов і турботу про наших громадян, незалежно від того, де вони -- в Сербії чи Чорногорії».

Відносини між Белградом і Подгорицею різко погіршилося після того, як МЗС Чорногорії 28 листопада минулого року оголосило посла Сербії Владимира Божовича персоною нон ґрата, вимагаючи, щоб він покинув країну протягом 72 годин. Зовнішньополітичне відомство обвинуватило дипломата в кількаразовому втручанні у внутрішні справи Чорногорії та ігноруванні попереджень про неприпустимість такої поведінки. Апогеєм, на думку МЗС, стала заява посла про те, що рішення подгорицької скупщини (парламенту) про об'єднання із Сербією в 1918 році є вираженням "свобідної волі" чорногорського народу. А прийняття нинішнім парламентом країни резолюції про скасування рішення сторічної давності є нечинним, оскільки він нелегітимний. МЗС Чорногорії назвав висловлювання посла Сербії приниженням діючого парламенту країни.

А тепер новий прем'єр-міністр Чорногорії намагається налагодити відносини із Сербією і главою уряду сусідньої країни. Він заявив, що нікого «не мають хвилювати технічні питання і чи буде прем'єр-міністра (Сербії) зустрічати повірений у справах цієї країни або посол. У цьому формальному сенсі її є кому зустріти. Питання зараз полягає в тому, чи знайде вона час приїхати й поспілкуватися з тими, кого б вона хотіла бачити в Чорногорії».