Власне, йдеться про істотне наближення до стандартів НАТО й у цій складовій життєзабезпечення згаданої військової частини вертолітників. Новації почалися з реконструкції приміщень, у яких готують їжу й харчуються військовики. Там спершу замінили системи електроживлення, водопостачання та вентиляції. Потім на кухні встановили сучасне обладнання. Оновили й лінію роздачі їжі. Та для особового складу бригади, певно, найголовніше те, що більш ніж істотно розширився асортимент продуктів, із яких готують страви для них.

Якщо раніше кухарі для урізноманітнення меню обирали інгредієнти з кількох десятків таких продуктів, то тепер — із сотень! При цьому йдеться не лише про дотримання норм калорійності. Скажімо, в умовах карантину особливого значення набуває збагачення меню вітамінами. Тож уже не екзотикою обіднього столу вертолітників стали йогурти, сир, свіжа зелень, апельсини, банани, лимони тощо. Крім того, якщо раніше на десерт шоколад чи яблука отримував тільки льотний склад бригади, то тепер ними можуть смакувати всі військовики, котрі перебувають на продовольчому забезпеченні.

А для старшого кухаря Романа Паська та його колег найвищою нагородою за їхню працю була і залишається фраза «Смачно, як удома», яку вони чують від військовослужбовців бригади дедалі частіше. Не менше тішить їх і можливість удосконалити свою професійну майстерність за рахунок урізноманітнення страв. Адже раніше про приготування, скажімо, сирного супу чи соусу з шампіньйонів або випікання домашнього печива можна було лише мріяти. До речі, минулого року Роман став призером змагань на звання кращого кухаря у підрозділах Сухопутних військ.

Полтава.

Фото зі сторінки 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського у Фейсбуці.