А це означає, що чергові парламентські вибори, які указом президента призначено на 4 квітня, відбудуться в умовах карантину. Водночас прес-служба Ради міністрів повідомила, що прем'єр-міністр доручив міністру охорони здоров'я підготувати наказ, у якому чітко й докладно розписати терміни поетапного пом'якшення обмежувальних заходів.

Найгострішим нині є питання про поновлення роботи ресторанів і нічних клубів. Уряд запропонував два варіанти: або відкрити ці заклади з початком лютого, однак обмежити роботу до 23.00 і дотримуватися 50-відсоткової заповнюваності; або дочекатися 1 березня - у цьому випадку держава надасть грошову компенсацію за час вимушеного простою. Міністр охорони здоров'я обговорив обидва варіанти з представниками сектору громадського харчування. І вирішили почекати до 1 березня.

Однак на зустріч із міністром охорони здоров'я відмовилися приходити керівники наймасовішої громадської організації, що об'єднує власників закладів громадського харчування. Голова Болгарської асоціації власників ресторанів Річард Алібегов надіслав міністру листа, в якому підкреслив: «Наші вимоги по темі ясні й категоричні - відкриття ресторанів відбудеться з 1 лютого. Ми не згодні з датами, запропонованими урядом, і збираємося протестувати...» Він також закликав усіх представників бізнесів, що постраждали від вимушеного простою, підтримати акцію протесту.

У середу, незважаючи на похолодання й негоду, до будівлі уряду з вимогою офіційного дозволу закладам громадського харчування відновити роботу з 1 лютого прийшло кілька сотень людей. Протестувальники попередили, що в будь-якому разі вони відкриють свої ресторани. Іншого вибору немає, оскільки продовження вимушеного простою призведе до банкрутства.