Уперше після офіційного старту міжнародного проекту «Розвиток і просування спільної спадщини», який реалізується в рамках об'єднаної операційної програми «Чорноморський басейн 2014-2020», члени робочих груп трьох країн-учасниць провели засідання.

Зустріч відбулася в місті Мурфатлар (Румунія), громада якого є одним з учасників проекту. Члени делегації міста на Дунаї Болграда (Україна) під час робочої зустрічі з колегами з Болгарії і Румунії обговорили те, що вже зроблено в рамках реалізації проекту, а також намітили плани на майбутнє, зокрема, візит закордонних партнерів до Болграда, що планується найближчим часом.

Проект презентували його координатори в Румунії, а також керівники міст-учасників - Генерал-Тошево (Болгарія), Мурфатлар, Болград, які зупинилися на особливостях реалізації проекту в своїх громадах. Він фінансується Євросоюзом.

У рамках проекту в Республіці Болгарія плановано відремонтувати культурний центр у селі Дибовик, присвячений уродженці села, відомій поетесі Дорі Габе. В Румунії займуться реконструкцією і модернізацією культурного центру, а також придбають обладнання для Будинку культури й туристичного інформаційного центру в Мурфатларі. В Україні - відновлять пам'ятку архітектури місцевого значення «Літній павільйон» («Будинок Малевінського») у Болградському міському парку ім. А. С. Пушкіна та створять туристичний центр.