Так, за даними штабу, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Новоолександрівки збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів, ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета, стрілецької та снайперської зброї.

«Унаслідок прицільного обстрілу позицій українських захисників один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу», — йдеться в повідомленні.

У районі Авдіївки російсько-окупаційні війська вели вогонь зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета. А в передмісті Мар’їнки противник застосував проти наших воїнів снайперську зброю. Також зазначається, що на обстріли противника українські захисники відкривали вогонь.

«Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ», — зазначили в штабі.

Зі свого боку Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості обстрілів на Донбасі. Загалом було 118 порушень за добу. Про це йдеться у звіті спецмісії від 26 січня 2021 року. Так, у Донецькій області СММ зафіксувала 62 порушення режиму припинення вогню, зокрема чотири вибухи невизначеного походження. Більшість цих порушень відбулася в районах на схід від населеного пункту Василівка (непідконтрольний уряду, 20 км на північ від Донецька) вранці 25 січня. За попередню добу, за спостереженнями спецмісії, в області було зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню.

У Луганській області СММ зафіксувала 56 порушень режиму припинення вогню, зокрема 14 вибухів невизначеного походження. Усі ці порушення сталися на північ, північний схід і північний захід від ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте (підконтрольний уряду, 60 км на захід від Луганська). За попередню добу, за спостереженнями спецмісії, в області не було зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню.