Також скасовано дозвіл на виконання будівельних робіт.

Справу розглядали за позовом одеського відділення «Автомайдану» до департаменту архітектури і містобудування та управління державного архітектурно-будівельного контролю міськради.

Суд зазначив, що наданий до матеріалів адміністративної справи містобудівний розрахунок містить інформацію, яка свідчить про намір забудовника здійснити нове будівництво, а не реконструкцію наявних приміщень.

«За таких умов суд дійшов висновку, що документи, які були надані забудовником для отримання дозвільних документів всупереч заявленій меті будівництва «реконструкція», містили інформацію про те, що планується здійснення нового будівництва зі знесенням наявних будинків і споруд», — ідеться у рішенні.

Враховуючи встановлені обставини, зокрема невідповідність намірів забудови земельної ділянки положенням відповідної містобудівної документації й чинного законодавства, суд дійшов висновку, що у департаменту та управління міськради не було законних підстав для видачі забудовнику містобудівних умов і обмежень і, як наслідок, дозволу на виконання будівельних робіт.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року П’ятий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Одеського окружного адмінсуду із забезпечення позову шляхом заборони робіт до розгляду по суті справи про позов одеського «Автомайдану» до компанії-забудовника. Одеський окружний адміністративний суд ще в листопаді минулого року заборонив будівництво в провулку Маяковому. Однак компанія вирішила оскаржити це рішення. Крім того, на її бік стали представники міського управління Державного архітектурно-будівельного контролю.