Є у цій цифрі якийсь символічний збіг: 21 січня 2021-го 101-й рік життя!

А народилася Василина і провела цілий вік у Великому Бичкові над Тисою. Життєвий шлях у жінки не був легким. Проте вона не скаржиться на долю, адже трудилася щодня, а в труді — сила й успіх. «Потрібно багато працювати, мати чисте серце та велику віру», — каже Василина Паньківна.

«Життя мами яскравим не було, — розповідає донька іменинниці. — У період війни дітей виховувала сама. Пізніше батько повернувся з фронту, і подружнє життя їхнє було щасливим. Але, на жаль, його рано не стало...»

Онука пригадує, якою її бабуся була добродійною. Вона вважає, що за це Всевишній і послав старенькій такий довгий вік. Дітей у жінки було троє. Сина вона втратила...

Попри свій поважний вік Василина досі напам’ять знає рядки з Державного гімну України та декламує його журналістам. Для нашої держави та світу старенька вимолює миру і всіх благ. А молиться вона все життя: «Бог дає все, якщо попросиш, треба лише почекати, — впевнена Василина Бурса. — Якщо звертатися до Всевишнього, ходити до церкви, любити та бути милосердним один до одного — тоді можна прожити і до двохсот років!»

Уже традиційно до привітань долучився і народний депутат України Василь Петьовка. Від його імені іменинницю привітали не лише приємними словами та квітами, а й цінним подарунком.

Закарпатська область.

Фото надано прес-службою В. Петьовки.