Тут завдяки сучасному австрійському, бельгійському та болгарському обладнанню учні опановуватимуть фах верстатника деревообробних верстатів.

Проект реалізували за рахунок державної субвенції, співфінансування з обласного та місцевого бюджетів і власних коштів навчального закладу за активної підтримки і сприяння міських підприємців. Загальна вартість ремонту старих майстерень училища та оснащення навчально-практичного центру сучасними верстатами і обладнанням становила приблизно 2,3 млн гривень.

Привітати педагогів та учнів освітнього закладу з модернізацією матеріально-технічної бази прийшли представники ОДА, органів місцевого самоврядування та об’єднання організацій роботодавців області. Вихованці училища влаштували для гостей виставку своїх виробів і продемонстрували роботу нового устаткування.

Як зазначив голова ОДА Віталій Бунечко, створення сучасного центру, що зможе щороку випускати до півсотні надзвичайно затребуваних на ринку праці фахівців, стало ще одним кроком на шляху трансформації професійно-технічної освіти на Житомирщині. Наразі в області вже відкрили дванадцять навчально-практичних центрів різного галузевого спрямування, з них чотири — спільно з соціальними партнерами.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Віталія Бунечка у Фейсбуці.