Це творче змагання було багатожанровим і проводилося дистанційно. У складі журі — провідні діячі культури, педагоги профільних закладів, режисери, вокалісти, мистецтвознавці з Німеччини та інших країн. Однак усіх фахівців зачарували висока виконавська майстерність і таланти учасників вокального ансамблю «Вільний голос» і вокально-інструментального квартету «Рута» з Великої Багачки.

Тож ці гурти були нагороджені дипломами лауреатів другого ступеня, кубками та подарунковими грошовими сертифікатами (на знімку). Їх також запросили для участі в наступному міжнародному конкурсі «Золота Європа», який відбуватиметься за підтримки міністерства культури Чеської Республіки.

Викладачі мистецької школи імені Ф. Кушнерика, які заснували згадані творчі колективи, сповна виявляють свої таланти та фахову майстерність і на основній роботі. Адже їхніх вихованців знають далеко за межами Великої Багачки — вони також постійно перемагають або стають призерами на конкурсах різного рівня.

Зовсім не дивно, що найчастіше відзначаються юні бандуристи. Адже мистецька школа у селищі носить ім’я видатного земляка — одного з найвідоміших українських кобзарів і бандуристів Федора Кушнерика.

Полтавська область.

Фото зі сторінки Великобагачанської селищної ради у Фейсбуці.