У них працюватимуть 20 мобільних бригад медиків. Про це повідомляється на сайті департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Вакцинуватимуть одразу декілька категорій осіб. Серед них — медичні працівники та персонал, які надають допомогу пацієнтам, хворим на COVID-19 безпосередньо у стаціонарних закладах. Ті, хто перебуває в інтернатах, будинках для людей поважного віку, та працівники таких закладів також першими пройдуть процедуру щеплення. Ще одна першочергова група — військовослужбовці Збройних Сил та Національної гвардії, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Загалом повідомляється про п’ять етапів імунізації мешканців області.

На другому з них вакцину введуть медперсоналу та працівникам закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам з іншими хворобами, а також людям віком 80 років і старше.

Третій етап торкнеться тих, кому 65—69 років та 70—79 років, а також працівників критично важливих структур держбезпеки та освітян.

У четверту чергу запропонують вакцинуватися категоріям 60—64 роки, а також 18—59 років із супутніми захворюваннями, які перебувають у групі ризику щодо розвитку ускладнень у зв’язку із захворюванням на COVID-19.

Крім того, вакцинуватимуть інші категорії населення з груп ризику щодо можливого інфікування коронавірусом.

У цій черзі буде надана можливість пройти щеплення тим, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях, а також засудженим у місцях позбавлення волі та утримуваним в ізоляторах.

Нарешті п’ятий етап відведено для введення вакцини дорослим від 18 років і старше, за винятком згаданих вище осіб, яких вакцинуватимуть раніше.

У повідомленні наголошується, що перед кожним етапом проводитимуть навчання і тренінги для бригад з імунізації.