Про це повідомила директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Ніна Рахуба. За її словами, із числа проектів-переможців поки що не втілено в життя 19 проектів на загальну суму шість мільйонів гривень. Серед причин посадовець назвала складну епідеміологічну ситуацію та перевищення їх кошторисної вартості.

Наприклад, реальна вартість малого проекту «Нове будівництво глядацьких трибун на бейсбольному стадіоні «Юність» становить 5,6 мільйона гривень замість 150 тисяч гривень, як у своїй пропозиції зазначив його автор.

Таких проектів виявилось чимало, тому члени координаційної ради з питань громадського бюджету на своєму засіданні вирішили виключити їх із переліку нереалізованих і втілити в життя за рахунок коштів міського бюджету в рамках відповідних галузевих програм соціально-економічного розвитку міста. Серед таких проект «Реконструкція набережної р. Інгул від вул. Михайлівської до вул. Київської», «Нове будівництво універсального спортивного майданчика зі штучним покриттям при центрі дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність», сквер «Жадівський».

Департамент із питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій доклав максимум зусиль, щоб знайти необхідні кошти для реалізації цих проектів, профільним виконавчим органам було запропоновано врахувати видатки на них у своїх галузевих програмах на наступні роки.

Як повідомила прес-служба міськради, затверджено перелік проектів, реалізація яких перенесена на 2022 рік: «Спортивно-ігровий майданчик «ВЕСЕЛКА — велика країна спорту», «Розвиваючий центр для дітей «Дивосвіт», «Молодіжний центр «Sociolla», «Спортивно-ігрове містечко «Ластівка», «Дитячо-спортивний комплекс на 101-му мікрорайоні», «Спортивний майданчик «Наша мрія», «Медичне обладнання «Здоров’я понад усе».

Та якщо з’являться додаткові фінансові надходження, профільні виконавчі органи готові реалізувати ці проекти вже цьогоріч.

Кіровоградська область.