Серед об’єктів, на яких побували миколаївці, — Маріїнська багатопрофільна гімназія № 33 у Дніпрі, що була центром освіти протягом 155 років. Нині тут триває реконструкція. Як розповіла директор гімназії Лідія Яворенко, уже повністю відремонтували основне крило — діти навчаються в сучасних комфортних кабінетах.

У Національному історичному музеї гості ознайомилися зі справжнім патріотичним центром, у якому створено Музей АТО і встановлено один з найбільших прапорів країни.

«Чудово, що такий музей є. Він як нагадування про те, наскільки дорога свобода. Адже багато українців, котрі живуть у мирних містах, не розуміють, якою ціною це дісталося. У краєзнавчому музеї Миколаєва є експозиція, присвячена війні на сході країни. Вона не така велика, як на Дніпропетровщині. Думаю, запозичимо деякі ідеї, щоб її поліпшити», — розповів міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич.

Також миколаївці побували у Слобожанській територіальній громаді, де подивилися, як працює місцевий ЦНАП, побачили побудований з нуля 2018 року спорткомплекс, а також дев’ятиповерховий житловий будинок для жителів громади, які роками стояли в черзі. «З появою комплексу в громаді оживилося спортивне життя. Займатися спортом почали втричі більше дітей і дорослих. Постійно проводимо змагання. Уже прийняли міжнародний турнір з кікбоксингу. Навіть чемпіони світу були вражені залом, який у нас тепер є», — зазначив директор спорткомплексу Володимир Дейнеко.

Крім того, гості відвідали ситуаційний центр Нацполіції й одне з промислових підприємств Дніпра.

«Цей продуктивний візит має стати початком плідної співпраці. Хочемо перейняти кращі практики Дніпропетровщини та реалізувати їх у Миколаївській області. Це стосується й будівництва інфраструктурних об’єктів, і розвитку програми «Безпечне місто — безпечна область», — наголосив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Під час запланованого візиту у відповідь планується зробити наголос на розвитку туризму в Миколаївській області.

Дніпро.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.