Адже діти, наче лакмусовий папірець, розрізняють фальш і, як ніхто інший, реагують на доброту і турботу персоналу. Тому вони охоче відвідують цей тепер уже один із найкращих дошкільних закладів Рівного, якому 17 лютого виповнюється 35 літ.

...Коли 26 років тому Тетяна Ширко (на знімку) зголосилася очолити колектив дитсадка, їй прямо сказали: «Ви або не знаєте, куди йдете, або впевнені, що зміните там усе на краще». І справді, садок був занедбаний, потребував ремонту. Але молода завідувачка не хотіла, щоб на час капітального ремонту вихователі і няні залишились без роботи. Відбулась відверта розмова, в результаті якої вирішили гуртом самотужки зробити ремонт, привести приміщення в належний стан.

— Працювали сім’ями, — згадує ті часи Тетяна Михайлівна. — Не рахувались із часом тоді вихователі Світлана Ткачук (вона ще й шукала спонсорів), Ірина Фічук, Неля Гайбонюк, Олена Нікішина, нині пенсіонерки Тетяна Мостепан, Валентина Крапка, Лариса Карп’юк, Ніна Мартинюк, Тетяна Лецкалюк, Світлана Булка. Залучали навіть своїх чоловіків до ремонту, тобто всі хотіли створити комфортні умови для дітей. Завжди відчували підтримку управління освіти міста та батьків.

— Оскільки у приміщенні було холодно, то домоглися, щоб у дитсадку встановили міні-котельню, — продовжує Тетяна Ширко. — Тепер немає проблем із теплом. Облаштували і майданчики для кожної з груп. Адже наш дитсадок відвідують майже дві сотні дітей.

А головне, каже завідувачка, що в колективі є взаєморозуміння і підтримка, то й виховний процес та підготовка дітей до школи — на належному рівні.

— Приємно, що мене колеги розуміють із півслова. Я натякну на якусь ідею, а вони її розвинуть, втілять, — каже Тетяна Михайлівна. — Це допомагає нам успішно виконувати свої функції з підготовки дітей до школи, розвивати їхні навички з малювання, хореографії тощо. Завжди з радістю сприймаємо успіхи наших вихованців. Нещодавно тішилися за 11-класника

Рівненського обласного ліцею Гліба Клименка, який був схильний до поезії, а тепер отримує Президентську стипендію.
І таких прикладів успішної роботи колективу можна навести багато.

Дуже люблять дітей (малеча віддячує їм тим же!) вихователі Світлана Ткачук, Ірина Фічук, Галина Данильчук, Неля Гайбонюк, Тетяна Бабуцька, Любов Подганюк, Наталія Толочик, Наталія Духанова, Тетяна Тригуба, Марина Яремчук, Руслана Прищепа, музичний керівник Олена Нікішина, хореограф Інна Лагнюк, медсестра Лариса Ступчук, помічники вихователів Тетяна Павлюк, Галина Жук, Леся Савіна, Світлана Пушкарчук, вихователь-методист Людмила Чегодаєва. Смачні обіди малечі готують Марія Лукащук, Таїсія Короткова. У пральні сумлінно працює Марія Лисенко, за чистотою стежить прибиральниця Леся Дацюк. Старанна в роботі завгосп Наталія Бондар.

«Чудовий колектив, хороші умови для дітей. Вітаємо всіх із 35-річчям закладу, бажаємо міцного здоров’я, успіхів на роботі та вдома!» — кажуть мами вихованців групи «Світлячок» Юлія Близнюк, Ольга Жуковська, Інна Матвійчук. До цих слів приєднується також Ірина Пастущенко, двоє дітей якої — випускники «Вогника», та ще багато рівнян.

Рівне.

На знімку: більша частина колективу працівників дитсадка «Вогник».

Фото з альбому «Вогника».