От тільки рухатися йому зручніше, стрибаючи на одній ніжці або навкарачки. А ще в нього глибокі, сумні очі та погляд, який видає пережите. Цій дитині властиві недитячі мужність і терпіння.

Хлопчик народився з тяжкою хворобою — саркомою на правій ніжці. Йому було лише кілька місяців, коли другою домівкою для нього стали лікарні. Врятувати дитину лікарям вдалося аж у Стамбулі. Це був 2016 рік. Пухлину видалили. Після цього хлопчик проходив реабілітацію в Україні. До збору коштів на лікування дитини долучились жителі Онуфріївського району, органи влади. Значну суму переказали волонтери...

Та сум у дитячих очах не від цього. Вже два роки він живе без своєї мами. Постійне перебування в стані переживання та стресу зламало її здоров’я. Жінці зробили операцію на головному мозку, але врятувати їй життя не вдалося.

Поки тато працює у Кременчуці, хлопчик більше живе у дідуся Василя (на знімку) і бабусі Наталі, їздить у гості до інших дідуся та бабусі в с. Куцеволівка.

Сьогодні стан дитини нормальний, але сухожилля ніжки залишаються заблокованими в коліні та ступні. Хлопчику важко ходити. Що й казати про нездійсненність бажання Дані поганяти з однолітками м’яча... Більше часу з малим проводить дідусь, бо бабуся ще працює.

«Ми добре справляємось удвох із Данею, коли він не в дитсадку, — розповідає Василь Володимирович. — Він дорослішає з кожним днем, уже букви вчимося писати. Зробив уже і своє власноруч написане друкованими літерами перше «замовлення» Діду Морозу — конструктор Майнкрафт».

Торік, у жовтні, хлопчик знову провів два тижні у клініці в Стамбулі. Літав туди з татом. Лікарі провели низку процедур, але їх замало і лікування потрібно продовжити. Воно дуже вартісне. Тож родині знову потрібна допомога.

Кремезний чоловік, учасник АТО розчулюється до сліз, коли мова заходить про онука: «Йому вже час іти до школи, і лікування вкрай необхідне вже зараз. Та за розцінками, що надали в Стамбулі, це — тисячі доларів, яких у нас немає».

Нещодавно небайдужі люди знайшли лікарів в Україні, які можуть допомогти Данилку. Проте і тут на операції та реабілітацію потрібні чималі кошти, хоч і значно менші, ніж за кордоном.

Не будьмо байдужими! Допомогти Данилкові можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку № 4149 6293 4028 8141 (Плітко Ю. В.).